Vilac 100 vuotta

Vilac on ranskalainen puulelujen valmistaja, joka aloitti toimintansa 1911 Juran vuoristossa. Vilac täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja sen kunniaksi Vilacilla on näyttely Louvre-museon Arts Decoratifs osassa.  Vilac on tunnettu kauniisti maalatuista leluistaan ja yhteistyöstään nimekkäiden taiteiljoiden kanssa kuten Keith Haring, Nathalie Lete ja Hervé Di Rosa. Vielä tänäkin päivänä iso osa Vilacin leluista valmistetaan Ranskassa Jurassa.
Vilacin nykyinen omistaja Hervé Halgand osti Vilacin vuonna 1985, kun yritys oli konkurssin partaalla. Hän uskoi puuleluihin ja nyt Vilacia myydään ympäri maailmaa. Vilac on myös voittanut viimeisen 20 vuoden aikana monia palkintoja kauniista designistaan ja laadukkaista leluistaan. Vuoden 2010 Shanghain maailmannäyttelyn Ranskan paviljongin maskotti Léon on myös Vilacin käsialaa.
Suosittelemme Vilacin 100-vuotisnäyttelyä kaikille Pariisissa ennen 8 toukokuuta 2011 vieraileville . Näyttelyn suunnittelusta on vastannut taiteilija ja suunnittelija Florence Doléac. Näyttely sopii hyvin leluista kiinnostuneille ja lasten kanssa matkustaville. Museossa myytävää Vilac 100 vuotta kirjaa saa myös tilattua Ombrellinosta.

On sanomattakin selvää, että olemme ylpeitä saadessamme myydä Vilacin laadukkaita leluja Ombrellinossa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.